Waarom we aan de werkplek moeten werken

Het sleutelwoord in de toekomst van werken is productiviteit. ICT vormt hierin een belangrijke aanjager. Mocht u op 16 november 2018 het Sigmax jubileumevent in Utrecht hebben gemist, dan is dit wat u moet weten over de werkplek van de toekomst.

30 nov 2018 | Nieuws

Werkplek

Workspace 365 is beschikbaar via ONE Workspace. Binnen ONE Workspace combineert u zowel klassieke desktopapplicaties (denk aan ERP, CRM en maatwerk software) als cloudsoftware (Office 365, Salesforce, etc.) binnen één omgeving.

Andere voordelen zijn dat u deze werkplek overal gebruikt. Op elk apparaat en dat u werkt met single sign-on. Dat betekent één keer inloggen om met alle bedrijfsapplicaties en bijbehorende data aan de slag te gaan.

De omgeving is altijd herkenbaar en werkt intuïtief, terwijl de onder de motorkap de nodige aanpassingen mogelijk zijn.

30 nov 2018 | Nieuws

Met een introductie over de veranderende rol van ICT in relatie tot de werkplek, opende Exite Operationeel Directeur Ronald Vehof de klantsessie rond het Nieuwe Werken. “De wijze waarop we nu als vanzelfsprekend gebruik maken van applicaties en informatie, verschilt radicaal met de manier van 20 jaar terug”, vertelt hij. Daarmee ook verwijzend naar de manier waarop de bezoekers naar DeFabrique in Utrecht zijn gekomen: met veelal een slimme auto, gebruikmakend van geavanceerde real-time routeplanning, onderweg betalen met digitale systemen en wanneer het kan gebruik van social media.

Down-top benadering

“We zien dat overal nu anders gewerkt wordt. Veel banen die nu bestaan, worden door robots overgenomen of verdwijnen. Met de vergrijzing erbij betekent dat in veel rollen niet zozeer harder maar slimmer gewerkt moet gaat worden.”

In de visie van Exite houdt dit in: per afdeling, rekening houdend met de inhoud van de rol, key users met elkaar laten verbinden en daar de technologie op afstemmen. “Medewerkers van een afdeling weten namelijk zelf als geen ander wat beter en makkelijker kan om efficiënter te werken”, zegt Vehof.

Naast dat creativiteit steeds belangrijker wordt om toegevoegde waarde te gaan bieden, zal binnen bedrijven de nadruk komen te liggen op samenwerken en investering in het geluk van mensen. “Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten dat iemand die lekker in zijn vel zit productiever is.”

Daarmee nam Vehof een voorschot op het verhaal van Mirjam Spitholt, de docente Gelukskunde die de bezoekers even later zou meenemen in de zoektocht naar een ideale leef-werkbalans. Ze maakt professionals bewust van de zaken die er echt toe doen. Dit stelt je in staat betere keuzes te maken, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak.

TTT: Tegenwoordige Tijd Tooling

Met het werk zelf verandert ook de werkplek. Ook die digitaliseert en wordt, onder meer onder invloed van op afstand werken, device-onafhankelijk. Erik Nicolai van New Day At Work nam na Ronald Vehof het woord om te laten zien hoe zijn organisatie de werkplek benadert met het Workspace 365 platform dat altijd en overal toegang biedt tot informatie, documenten en applicaties.

Workspace 365 is een digitale, online omgeving waarin allerlei slimme handvaten voor samenwerking en verhoging van productiviteit geboden worden. In rap tempo worden hier aansprekende functionaliteiten aan toegevoegd.

Samengevat liet de middag zien dat het Nieuwe Werken en de werkplek die daarbij hoort geen statische begrippen zijn maar constant aan verandering onderhevig. Onder invloed van digitale transformatie veranderen organisaties en hun processen continu. Een oplossing formuleren voor de uitdagingen die dit met zich meebrengt is niet alleen technisch van aard, maar ook sterk afhankelijk van de context. Het is niet de vraag wanneer, maar hoe je de werkplek blijft updaten.

Mirjam Spitholt: “Wat maakt dat je niet altijd voor geluk kiest? Geloof niet alles wat je denkt. Follow your joy!”

Blijf op de hoogte, lees de nieuwste updates...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!