Creëer je eigen bedrijfscommunity met SharePoint

SharePoint vormt het fundament van Microsoft 365. De technologie voedt onder de motorkap het populairder wordende Teams, maar krijgt ook zelf aansprekende updates. Zo wordt het met de functionaliteit Site Templates nog eenvoudiger intranetsites op te zetten, die passen bij de doelen die je als organisatie nastreeft.

14 mei 2021 | Blog, Business, Innovatie

Auteur:

Ruben Bilgic

Ruben is Junior Business Consultant bij Exite. Vanuit deze rol adviseert hij klanten over Business Intelligence & het Microsoft 365 portfolio.

Volg Ruben op LinkedIn.

14 mei 2021 | Blog, Business, Innovatie

Microsoft SharePoint is al jaren een slimme keuze om met een organisatie modern en veilig in de cloud te werken. Het biedt medewerkers toegang tot digitale informatie, verbetert samenwerking en haalt meer rendement uit de Office 365 tools die jij en je collega’s mogelijk al gebruiken. Met SharePoint kun je bijvoorbeeld bestanden uitwisselen, projectvoortgang monitoren, agenda’s en to-do’s beheren, business intelligence rapporten delen en op een veilige en overzichtelijke manier communiceren met collega’s. (Dit zie je ook in het meer op chatten en videovergaderen gerichte Teams, dat onder de motorkap gebruikmaakt van SharePoint.)

 

Nieuwe templates gericht op interne communicatie & onderlinge samenwerking

SharePoint kent vele mogelijkheden; we zetten de tooling bij onze klanten dan ook op verschillende manieren in om organisatiedoelen te bereiken. Aan de hand van interviews met klanten heeft Microsoft onlangs verschillende blauwdrukken (Site Templates) ontwikkeld voor intranet sites. Deze templates vormen een goed startpunt om specifieke sites (onderwerpen) te maken die raken aan de behoeften van jou als organisatie. Zo zijn nu twee soorten Site Templates beschikbaar:

Templates voor communicatiesites:

  • Gericht op afdelingen: betrek collega’s van verschillende teams bij de nieuwsstroom binnen een organisatie
  • Gericht op leadership: zorg voor een hechtere binding tussen leiders binnen de organisatie en teamleden door ze via een community binnen SharePoint
  • Gericht op opleiding: faciliteer collega’s met beschikbare leer- en trainingsmogelijkheden
  • Gericht op onboarding: stroomlijn en verfijn het onboardingsproces voor nieuwe medewerkers

Templates voor teamsites:

  • Evenementplanning: plan en coördineer interne en externe events met je team
  • Projectbeheer: werk binnen SharePoint effectief samen aan een project
  • Training en cursussen: faciliteer learning-on-the-job met educatieve materialen en tooling

 

SharePoint werkt ideaal als centrale plek voor samenwerking, maakt voortgang voor eenieder inzichtelijk en laat je als organisatie of als team grip verkrijgen op deadlines. Met deze nieuwe templates maakt SharePoint het eenvoudiger om met een intranet een meer op de wensen van eindgebruikers afgestemde gebruikservaring te verkrijgen, in plaats van dat berichten via blogfunctionaliteit op een intranet werden gepusht, zoals gebruikelijk was in de klassieke SharePoint. Site templates bieden jouw teamleads sturing en houvast in het beheer van professionele intranetsites en vereenvoudigen het proces van het opzetten ervan.

 

Mensen binnen je organisatie komen en gaan, maar een platform blijft altijd

Ook organisaties die zich op een duurzame manier willen ontwikkelen en niet te afhankelijk willen worden van bepaalde personen, hebben baat bij kennisdeling via een platform als SharePoint. Als het gaat om de bedrijfswaarde van interne bronnen als documenten, is de samenhang en presentatie van deze documenten vaak waardevoller dan de documenten op zichzelf. Wij helpen je graag processen voor documentatie en kennisdeling te verfijnen met een goed SharePoint en dit platform als community bij te laten dragen aan het succes van je organisatie.

Wat is jouw vraagstuk?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!