Wat is de waarde van echt contact?

De impact van de opkomst van artificial intelligence (AI) is op vele vlakken merkbaar. Neem bijvoorbeeld service en support. Slimme algoritmen voeren voor jou het gesprek. Handig toch? Voor sommige doeleinden zeker. Maar het is niet altijd het beste middel.

30 jun 2020 | Advies, Blog

Auteur:

Brenden Eijkelkamp

Brenden is Business Developer bij Exite. Hij helpt organisaties met hulp van ICT bedrijfsdoelstellingen te behalen. Zijn focus ligt op bedrijfsprocessen en hoe medewerkers werken.

Volg Brenden op LinkedIn.

30 jun 2020 | Advies, Blog

*Ping!* Op LinkedIn krijg ik een berichtje binnen van iemand die graag wil kennismaken. En enkele uren later nog zo’n bericht. Het lijkt wel alsof het de laatste tijd steeds vaker gebeurt dat deze contactverzoeken binnendruppelen en iets in mij vertrouwt dit niet. Niet zo gek ook, gezien de introductie eerder dit jaar van LinkedIn Conversation Ads. Hiermee kun je als adverteerder vooraf opgestelde berichten aan gerichte doelgroepen sturen. Het lijkt er hierbij op alsof je een persoonlijk bericht krijgt, maar in werkelijkheid ‘praat’ je met een campagne.

Nog een stap verder gaan tools als Dux-Soup. Deze tooling automatiseert je LinkedIn-activiteit volledig. Het bezoeken van profielen, likes uitdelen, interessante contacten volgen; het kan allemaal, mede dankzij slimme artificial intelligence (AI). De omzet in deze business bedraagt inmiddels miljarden en verdubbelt bijna jaarlijks.

 

Spreek je met een persoon of een bot?

Steeds meer van de berichtjes die ik – en jij ongetwijfeld ook – ontvang, zijn afkomstig van algoritmen. AI is nog niet zo ver dat de berichten die je ontvangt door een computer zijn opgesteld, maar het algoritme helpt wel te bepalen wat er in het bericht staat, wanneer het wordt verzonden en dat jij de (lucratieve) ontvanger ervan bent.

Sommige tools gaan nog een stap verder en kunnen voor jou als adverteerder/LinkedIn-gebruiker ook het gesprek voeren, net als gebeurt bij vele bots die worden ingezet voor webcare en support. Handig en efficiënt om snel je vraag over een lidmaatschap of technisch probleem te beantwoorden, maar ervaar je een verzoek aan jou door een algoritme ook als prettig?

Sociale netwerken als LinkedIn zijn opgezet door mensen om door mensen gebruikt te worden. De werkelijke waarde van een sociaal netwerk ligt, net als in de fysieke wereld, in het menselijk contact. Een computer kan een gesprek voeren en wordt steeds slimmer in het aanvoelen van context, maar kan niet tussen de regels lezen en lastig omgaan met emotie, ironie en sarcasme. (Laat staan een goed offline gesprek voeren…)

 

‘Kennis’maken draait meer om gevoel dan kennis

Wil jij benaderd worden als target of als mens? Het is misschien gek om van een hippe ICT-leverancier te horen, maar bij Exite kiezen we altijd voor het laatste. AI kan een handig hulpmiddel zijn, maar onze kracht ligt in de menselijke benadering. Om ons advies en onze diensten voor jou van waarde te laten zijn, willen we niet alleen weten wie je bent en voor welke organisatie je werkt, maar belangrijker nog vinden we wat je bezighoudt en met welk vraagstuk je rondloopt. Dat kunnen we door een AI of computer laten uitvragen, maar dat zien we niet als #exciiiting.

Exciiiting vinden wij op basis van wat jij ons vertelt jou verrassen, prikkelen en jou als klant zo goed begrijpen dat we op dezelfde golflengte met elkaar praten. Alleen dan kunnen we je de hoogwaardige service bieden die ons als Exite kenmerkt.

Mocht je van mij via social media of e-mail een bericht ontvangen, dan kun je ervan uitgaan dat ik het zelf ben die met jou communiceert. Graag leer ik je beter kennen. Wil je meer van Exite weten, laat dan hieronder een berichtje achter en we maken een afspraak voor een goed gesprek onder het genot van een echte kop koffie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!