Efficiënt, productief en veilig thuiswerken vanaf je digitale werkplek.’

Exite als jouw ICT-kennispartner!

In 2019 werkte 39% van alle werkenden gewoonlijk of incidenteel thuis (bron: CBS). In 2020 is dit percentage enorm toegenomen doordat we met covid-19 werden geconfronteerd en massaal vanuit huis zijn gaan werken. Deze ontwikkeling haakt in op Het Nieuwe Werken. Bij Het Nieuwe Werken is het van belang om als organisatie thuiswerken te faciliteren en medewerkers een digitale werkplek te bieden. Op die manier kun je bijvoorbeeld op elke plek, of het nu de zolder of eettafel is, maar ook vanaf elk device, inloggen op de door jou (organisatie) gebruikte systemen & applicaties.

Productiviteit? Thuiswerken is de slimste optie om flexibel om te gaan met de uitdagingen van deze tijd.

Jouw hulp bij thuiswerken: Exite kwartiertje

In het Exite Kwartiertje beantwoorden onze consultants al je vragen rondom thuiswerken, adoptie van thuiswerken, online samenwerken en Microsoft Teams. Zij nemen graag even de tijd om jou te laten zien hoe je slimmer omgaat met de uitdagingen die covid-19 voor organisaties opwerpt. 

De beste securitytips voor thuiswerken

Nu je vaak of misschien wel volledig thuiswerkt, doe je dat niet binnen de beschermde kantooromgeving. Thuis heb je geen privé IT-beheerder, dus niemand die over je schouder met je meekijkt. Daarom hebben wij enkele tips voor je om veilig en secure thuis te werken.

Alle thuiswerk-blogs:

Beheer devices slimmer met Endpoint Manager

Endpoint Manager beheert een grote hoeveelheid apparaten in 1 keer goed en helpt je medewerkers veilig werken, ongeacht device en locatie.

Voorkom hacks met deze e-mailsecurity checklist

Uit een recent onderzoek blijkt dat 1 op de 4 bedrijven e-mail hacks meemaakt. Verbeter e-mailsecurity met deze checklist!

3 grote uitdagingen bij hybride werken

Thuis en op kantoor: hybride werken is het nieuwe normaal. Om je te helpen te beoordelen of een hybride werkinrichting voor jouw organisatie een reële optie is om te overwegen en je suggesties te doen voor de praktische uitvoer, sommen we in deze blog drie veelvoorkomende uitdagingen op.

Breng de hybride werkplek tot leven met Microsoft Viva

Veel werknemers missen door het remote werken een verbondenheid met collega’s en de organisatie. Met het nieuwe Microsoft Viva voelen collega’s zich verbonden met elkaar en de organisatie.

Disaster recovery: ben jij ook nu goed voorbereid?

Als nog maar 2 tot 3 keer per week kantoorbezoek per week gepland staat, moet je disaster recovery-beleid daarop voorbereid zijn.

Nog eens 5 securitytips voor thuiswerken

Als thuiswerken de gewoonste zaak van de wereld is, hoort security tiptop in orde te zijn. Deze 5 securitytips helpen jou en je organisatie data van systemen veilig te houden.

5 tips om tijd te besparen met Teams

In deze blog deel ik vijf tips waarmee je gegarandeerd tijd zult besparen in Microsoft Teams.

3 uitspraken over de werkplek die nu niet meer kunnen

Het veranderde denken over de moderne werkplek en Het Nieuwe Werken (HNW) is door corona in een stroomversnelling gekomen. Dit zijn drie uitspraken die je met regelmaat tegenkomt, maar die eigenlijk tot een gepasseerd tijdperk behoren.

Je beste vriend in Microsoft Teams: de Activiteit-button!

Zelf open ik altijd in Teams eerst Activiteit om vervolgens vanuit de feeds naar mijn gepersonaliseerde activiteit te gaan. Dagelijks bespaar ik hiermee kostbare tijd.

Wat als thuiswerken niet werkt?

Als er aan het begin van dit nog jonge decennium één omslag in werken heeft plaatsgevonden, dan is het wel de definitieve doorbraak van thuiswerken. Maar wat nu als deze verandering voor jouw organisatie niet blijkt te werken?

Teams in topvorm met een nettiquette!

Om je nog beter te helpen gebruik van Teams in goede banen te leiden, introduceren we een zestal suggesties voor een nettiquette.

Is een gedeelde desktop geschikt voor Teams?

Wat is de geschiktheid van bestaande desktopomgevingen om met samenwerksoftware als Teams of Zoom te gaan werken?

5 tips voor betere Wi-Fi bij het thuiswerken

Slim is om goed te kijken naar je huidige Wi-Fi-instellingen. In dit artikel worden 6 kosteloze handigheidjes behandeld die voor een betere, stabielere verbinding kunnen zorgen.

Overleg in Teams: zo gaat het lekker vlot!

We naderen het einde van maart en het verplichte thuiswerken is inmiddels misschien wel gewoon geworden. Ook op afstand houden we contact met onze collega’s van kantoor. Hoe je dit het beste met Teams aanpakt, vertel ik je in deze blog.

Onze video’s

Wij delen graag onze kennis. Daarom nemen we onze webinars opnemen, zodat jij deze op je gemak, wanneer het jou uitkomt terug kunt kijken. Staat jouw topic ertussen? Vraag dan snel de video van de webinar aan!

Alles over online vergaderen

Over online mogelijkheden van overleg en het aanbrengen van structuur hierin. Hoe communiceer je met collega’s en externe partners? Hoe kan communicatie in crisistijd effectief plaatsvinden?

Wat vraagt thuiswerken van management

Wat zijn de veranderingen die verplicht thuiswerken in de organisatie teweegbrengen? Hoe wegen de voordelen op tegen de nadelen en hoe ga je daarmee om?

Security in thuiswerkorganisaties

In dit webinar leer je meer over de verschillende security-aspecten van thuiswerken. Waar moet je als zowel organisatie als thuiswerker aan denken in deze bijzondere tijden?

Toekomstige veranderprojecten

Hoe ga je slim om met toekomstige veranderprojecten? Onze consultant Susan Leppen gaat in deze webinar in op de vaak voorkomende mismatches in standaardisatie.

Met ICT impact maken op de wereld van morgen

Wat zijn de corona effecten op organisaties die wij als Exite zien? Welke veranderingen komen in versneld tempo mogelijk op jouw bedrijf af? Hoe ga je daarmee om?

ICT Roadmap

Aan de slag met strategische inzet van ICT? In dit webinar bespreken we de impact van een roadmap om jouw ICT-strategie vorm te geven.

Datamanagement

Ontdek hoe verschillende datasets zeer kostenefficiënt kunnen worden opgeslagen en veiliggesteld.  Leer ook hoe enorme bronnen aan informatie snel toegankelijk gemaakt worden voor bijvoorbeeld content- en AVG data-analyses.

De Digitale Werkplek

Hoe de digitale transformatie en het gebruikmaken van steeds geavanceerdere digitale technologieën en workflows leidt tot een organisatie die productiever en concurrerender is.

De kracht van innovatie

In het webinar van donderdag 17 december, laat Innovation Lead Bas van de Griek je kennismaken met de kracht van innovatie en vertelt hij wat dit voor jouw organisatie kan betekenen. Daarnaast geeft hij aan de hand van een praktijkvoorbeeld – zorg & innovatie – een kijkje in de innovatie-keuken van Exite.

Doe de Health Check

Van een ontwrichte ICT-voorziening wordt niemand vrolijk. Bezette snelwegen door stakingen, weeralarmen en virussen gooien ongevraagd en vaak onverwacht je business op slot. Niet bepaald #exciiiting natuurlijk… Is jouw ICT tegen een stootje bestand? Doe nu de #HealthCheck en ontdek direct of jouw organisatie in crisistijden door kan draaien.

Kristel Postel

Business Developer

Thuiswerken met Exite

Wil jij ook optimaal kunnen thuiswerken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een thuiswerk-advies. Laat je gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact op

Optimaal presteren  slimmer werken succesvol transformeren

met onze diensten en oplossingen.

Consultancy

Strategische doelstellingen doorvertalen naar een ICT-businessplan met impact.

Support

Efficiënt ICT-beheer en support, op de manier zoals jij het wenst.

Digital

Het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen om schaalbaarheid en efficiency te verhogen.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!