Onze aanpak in digitale zorgvraagstukken: aandacht voor de échte behoefte die zorg aan de cliënt ten goede komt!

Zorgeloze voordelen

De digitale zorgwerkplek als centrale hub voor zorgmedewerkers om zorgeloos veilig, altijd en overal op elk device te werken.

Visie op zorg

ICT in de zorg is meer dan alleen technologie. Wij gaan een stap verder dan alleen het opleveren van een zorgwerkplek of intranet.

Digitale zorgwerkplek

Een digitale werkplek die het werkproces en daarmee het zorgproces zo eenvoudig en veilig mogelijk maakt.

Sociaal intranet

Breng alle communicatie- en informatiestromen samen in één overzichtelijk platform.

and Cooperating
Wij koesteren niet de illusie het wiel overal zelf uit te vinden. Daarom maken wij gebruik van een uitgebreid partnernetwerk en praten we graag met regelmaat jou bij over ontwikkelingen binnen technologie en zorg.

Technologie met een #exciiiting randje

Technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Steeds meer zorgorganisaties kiezen voor een toekomstgerichte ICT-strategie om daarmee het werk van collega’s te vergemakkelijken en de zorg voor cliënten beter wordt. Maar hoe pakken wij de implementatie aan? En hoe zorgen wij ervoor dat technologie een middel blijft en geen doel op zich wordt?

Van ambitie naar resultaat

Het begint allemaal bij jouw ambitie, maar zonder een ICT-strategie blijft de potentie van zorgtechnologie onbenut. Door samen doelen en bijbehorend resultaat vast te stellen, wordt zichtbaar hoe een nieuw platform of werkwijze benut kan worden. Denk hierbij aan de betrokkenheid van collega’s, hoeveel tijd en middelen het kost en welke impact de verandering heeft voor de aanpak van het zorgvraagstuk.

Inspiratiesessie Digitale Zorgwerkplek

Behoefte aan een Inspiratiesessie? Kom erachter welke route jij kan bewandelen richting de ideale Digitale Zorgwerkplek. Verken met onze Experts hoe jouw digitale platform eruit kan zien en laat een digitale aanpak schetsen om hier stap-voor-stap te komen.

Vrijblijvende kennismaking?

Adoptie

Binnen de adoptie en daarmee het veranderproces van een organisatie kennen wij twee zijden; de technische & menselijke zijde. Waar de technische kant ingaat op een nieuwe werkplek of implementatie van bijvoorbeeld Microsoft 365, daar gaat de menselijke kant vooral in op waarom, what’s in it for me of ‘hoe ontwikkel ik de benodigde skills’? Het succes in een verandering is – uit onderzoek van Prosci – voor 70% afhankelijk van de adoptie en gebruik onder de medewerkers. Adoptie is daarmee een belangrijk aspect voor het succes van je project.

Bij Exite koppelen wij zowel de projectmanagement & change management methodiek om dit succes na te streven. Door checks en assessments uit te voeren, verschaffen wij gerichte informatie over de vorderingen in het project en het behalen van de succesdefinitie binnen de ICT-strategie.

Om organisatieverandering te behalen is individuele verandering benodigd. Om dit proces te begeleiden maken wij bij Exite gebruik van het ADKAR-model. Individuen worden hierbij meegenomen waarom de organisatie een verandering wenst. Wij doorlopen hoe zij getraind gaan worden in de verandering, welke middelen zij aangereikt krijgen en nemen barrières weg, zodat de verandering geadopteerd kan worden.

Prepare to change
Manage the Change
Drive the Change

Informatiebeveiliging

Voor de informatiebeveiliging werkt en ontwikkelt Exite conform op de voor zorg geldende compliancy norm NEN7510. Deze is specifiek gericht op vereisten binnen de zorgsector en voorziet in het belang van privacybescherming. Door de richtlijnen, aanbevelingen en verplichtingen op te volgen, voorkomen wij dat gevoelige cliëntdata in verkeerde handen komt. Wij hanteren voor de NEN een specifieke inrichting en voeren een baseline assessment uit voor de security inrichting binnen Microsoft 365. In combinatie met een modulaire infrastructuur en een efficiënt managementsysteem is informatie 24/7 beveiligd en benaderbaar, zodat altijd persoonsgerichte zorg geleverd kan worden.

Om informatiebeveiliging te waarborgen tijdens de adoptie voeren wij een Security-as-a-Service aanpak. Hierbij wordt het 3-fasen principe van Mens, Proces en Techniek gehanteerd. Benieuwd naar onze security aanpak? Klik op de button hieronder!

Onze zorgklanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!
Bas Haarhuis, Customer Success Manager, Exite ICT

Bas Haarhuis

Customer Success Manager
Leid innovatie met zorgtechnologie in goede banen met Exite
Digitale zorg is een breed, multidisciplinair concept waarbij zorg en technologie in toenemende mate met elkaar vervlochten raken. Binnen de zorg zien wij digitale transformatie, innovatie, nieuwe typen hard- en software en een steeds hoogwaardigere dienstverlening richting de cliënt samenkomen. Met steeds meer stakeholders die hierin een belangrijke stem krijgen, is een goede ICT-zorgpartner onmisbaar voor de aanpak van het zorgvraagstuk. Wil jij weten wat onze aanpak uniek en daarmee #exciiiting maakt? Vraag dan nu via de button een kennismaking aan.

Optimaal presteren  slimmer werken succesvol transformeren

met onze diensten en oplossingen.

Solutions

Hoogwaardige oplossingen en managed services die overal passen.

Support

Efficiënt ICT-beheer en support, op de manier zoals jij het wenst.

Digital

Het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen om schaalbaarheid en efficiency te verhogen.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!