We tellen af tot het einde van Windows 7

Het ene moment lijkt 2019 nog zeeën van tijd te duren, het volgende moment is 2020 alweer in volle snelheid onderweg. Dat geldt ook voor Windows 7. Lange tijd leek het besturingssysteem het eeuwige digitale leven beschoren, maar binnenkort valt het doek. Nu de support voor Windows 7 gaat stoppen is het aftellen geblazen.

6 jan 2020 | Nieuws

Overstappen op Windows 10?

Specialisten van Exite helpen jou te onderzoeken of jouw gebruikte applicaties geschikt zijn voor Windows 10. Klik onderaan het artikel op de button!

6 jan 2020 | Nieuws

Windows 7 is een ongemeen populair besturingssysteem. Het werd in de zomer van 2009 geïntroduceerd als opvolger van het door fouten geteisterde Vista en was direct succesvol. Het platform wordt ook nu nog geroemd om de stabiliteit, eenvoud, snelheid en potentie voor zakelijke productiviteit. Maar aan al het goede komt een eind. Op dinsdag 14 januari 2020 stopt de ondersteuning vanuit leverancier Microsoft. Dit betekent dat het besturingssysteem niet langer updates ontvangt en Microsoft stopt met het bieden van technische ondersteuning. In de praktijk betekent dit dat het risico op virussen, ransomware en spyware toeneemt.

Grote populariteit verbloemt noodzaak upgraden

Op veel pc’s in de zakelijke wereld is Windows 7 nog volop actief. Naar schatting vind je het systeem op zo’n 30 tot 40% van de pc’s en laptops terug. Logisch, omdat het nog prima werkt en voor veel applicaties geen upgrade noodzakelijk is. Maar tegelijkertijd is dit verontrustend, met de datum van 14 januari in het achterhoofd en het feit dat Windows 10 een prima alternatief vormt. Microsoft ziet gebruikers van het nu op-één-na populairste Windows graag overstappen. Vanaf 15 januari krijgt iedereen die met Windows 7 blijft werken een fullscreen waarschuwing.

Windows 10, de meest courante editie van Windows, is nu bijna vijf jaar op de markt. Ook dit systeem is de opvolger van een Windows versie die teleurstelde; Windows 8 wist nooit te overtuigen als een reden om vanaf Windows 7 de overstap te wagen, vooral omdat Microsoft hiermee inzette op de nooit echt doorgebroken aanraakschermen voor pc’s en laptops. Windows 10 heeft meer in zijn mars en biedt aansprekende vernieuwingen: betere ondersteuning voor nieuwe technologie als spraakassistent Cortana, virtuele desktops en de Microsoft Store applicatiewinkel. Ook zijn de integraties met cloudgebaseerde software als Office 365 en de Adobe Creative Suite sterk verbeterd. Bovenal zijn er de securityverbeteringen. Windows 10 is met functionaliteit als Windows Hello, SmartScreen en verruimde encryptiemogelijkheden daarmee stukken veiliger dan zijn voorgangers.

Kostbare verlenging ondersteuning

Slechts op één manier is het mogelijk op een verantwoorde manier Windows 7 te blijven gebruiken, namelijk door het afsluiten van een contract voor ‘custom support’. Per apparaat per maand wordt een premium bedrag betaald voor verlengde ondersteuning. Op deze manier is het einde van Windows 7 tot januari 2023 te rekken, maar wordt ICT een grotere kostenpost.

Door over te stappen op Windows 10, maak je jouw omgeving echt klaar voor het nieuwe decennium. Windows 10 blijft tot zeker 2025 ondersteund en zal tot die tijd vele updates ontvangen om het systeem steeds slimmer, sneller en veiliger te maken.

Exite helpt je over te stappen

Specialisten van Exite helpen jou te onderzoeken of jouw gebruikte applicaties geschikt zijn voor Windows 10. We bekijken graag hoe de migratie van de gehele zakelijke omgeving op de meest kosteneffectieve manier kan gebeuren, met zo min mogelijk impact op de continuïteit van je business. Ook wie zelf niet de IT-specialisten in huis heeft, is bij Exite aan het goede adres! Klik op onderstaande button om ons te mailen. We nemen vervolgens met jou contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Blijf op de hoogte, lees de nieuwste updates...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!