Wormable kwetsbaarheid opgelost

Met behulp van een geautomatiseerde workaround van N-central heeft Exite het probleem met de Windows DNS-server op tijd voor haar klanten kunnen oplossen.

21 jul 2020 | Business, Cybersecurity, Nieuws

Auteur:

Jor Muller

Jor Muller is ICT Business Consultant / Security Officer bij Exite ICT. Volg Jor op LinkedIn.

Vorige week heeft Microsoft een kwetsbaarheid in de Windows Domain Name System (DNS) server bekendgemaakt. Deze kwetsbaarheid, welke reeds in mei gemeld is, is door Microsoft als “wormable” geclassificeerd. Dat betekent dat eventuele malware zich zonder gebruikersinteractie kan verspreiden tussen systemen. Dit probleem heeft zich door een implementatiefout in de DNS-serverrol van Microsoft kunnen voordoen.

Updates Windows Servers

Als reactie op deze wormable kwetsbaarheid, welke de hoogste risicoscore heeft gekregen, heeft Microsoft updates uitgebracht voor alle Windows Server-versies van 2003 t/m 2019 en zijn er instructies voor het uitrollen van een workaround uitgebracht.

Doordat Exite gebruikmaakt van Solarwinds’ N-central, was het mogelijk de workaround binnen enkele uren geautomatiseerd toe te passen voor klanten die van onze monitoringsdienstverlening gebruikmaken. Daarmee is het risico voor klanten van Exite geweken.

Meer weten? Vul hieronder je gegevens in, stel je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte, lees de nieuwste updates...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!