Hoe de digitale zorgwerkplek van Exite leidt tot betere zorg.

Regionale Huisartsenorganisatie HOOG geholpen met een onderscheidende aanpak i.s.m. onze partner a&m impact.

3 aug 2023 | Zorg

Bas Haarhuis

Auteur:

Bas Haarhuis

Bas is Customer Success Manager bij Exite met een specialiteit in Zorg. Hij heeft uitgebreide ervaring opgedaan met vraagstukken rond Microsoft 365, Modern Workspace, Intranet, Microsoft Cloud, Power Platform en Dynamics 365.

Volg Bas op LinkedIn.

3 aug 2023 | Zorg

Als eerste aanspreekpunt vervullen regio-organisaties en huisartsenpraktijken een cruciale rol in het zorgproces. Mede door een verschuiving van taken naar de eerstelijnszorg zijn de werkzaamheden er de laatste jaren niet makkelijker op geworden, als gevolg van lange werkuren, opstapelende administratieve taken en de constante druk om hoge kwaliteit zorg te leveren. Samenwerking en gegevensuitwisseling zijn daarin belangrijker dan ooit. Om HOOG hierin te faciliteren, verzorgt Exite – in samenwerking met a&m impact – een moderne digitale zorgwerkplek compleet met een sociaal intranet.

HOOG

De regionale Huisartsenorganisatie van en voor de samenwerkende huisartsen in Oost-Gelderland. Deze regio telt 140 huisartsenpraktijken, die gezamenlijk aan ruim 430.000 inwoners zorg bieden. HOOG is ontstaan om de kwaliteit van de 24/7 eerstelijnsgezondheidszorg te borgen. HOOG behartigt de belangen van huisartsen en ondersteunt, verbindt en ontzorgt hen op praktisch, medisch inhoudelijk en organisatorisch gebied. 

Met de veranderende manier van werken merkte HOOG op dat werkprocessen efficiënter en daarmee productiever ingericht moeten worden. HOOG heeft daarbij behoefte aan een bundeling van data en apps, betere beveiliging en vooral ontzorging op ICT-gebied. Om de beste zorg te blijven verlenen groeide de noodzaak om te veranderen. De oplossing is één centraal platform waarmee iedere afdeling en zorgverlener in harmonie kan werken – De digitale zorgwerkplek.  

 

Wat houdt de digitale zorgwerkplek in?

Een volledig managed & (Microsoft 365) ICT-omgeving waarin alle benodigde applicaties, nieuws, informatie en data centraal gebundeld zijn in combinatie met een sociaal intranet. Vanuit één scherm toegang tot alle applicaties, efficiënter werken, directe informatievoorziening en veilig, altijd en overal zorg verlenen.  

De digitale werkplek wordt passend bij de gebruikersgroepen, behoefte en beleid van HOOG ingericht. De voordelen daarvan zijn een betere borging van gegevens, prettigere digitale samenwerking en betere informatievoorziening volgens de laatste ISO27001 & NEN7510 standaarden. Dit maakt het werk niet alleen makkelijker, maar levert ook meer tijd en focus op voor het verlenen van echte zorg.  

Binnen het zorgplatform hebben we automatische on- en offboarding gerealiseerd met onze partner Ydentic. We hebben een management identity platform gecreëerd tussen AFAS, Ydentic en Azure, waardoor we op basis van een persona way of working, alle gebruikersgroepen van HOOG geautomatiseerd kunnen uitrollen en Identiteitsbeheer kunnen uitvoeren. Dit geldt zowel voor de interne gebruikers als voor externe gebruikers waaronder praktijkondersteuners, managers en huisartsen. 

“Bij Exite willen wij graag impact maken op de zorg, om die reden hebben wij in 2022 de focus aangescherpt op de eerstelijnszorg. Met de digitale zorgwerkplek willen wij het werk van de ‘zorg’medewerker makkelijker en leuker maken.” Bas Haarhuis Customer Succes Manager

De digitale communicatie wordt daarbij versterkt vanuit de strategische samenwerking met a&m impact en de integratie van haar sociaal intranet. Een handig en makkelijk te gebruiken interface met alle zorgapps en diensten. Voor HOOG fungeert de managed zorgwerkplek daarmee als regioplatform om 24/7 de beste ondersteuning te blijven bieden aan haar huisartsen. 

De digitale zorgwerkplek van HOOG - Huisartsenorganisatie Oost-Gelderland

Aanpak digitale zorgwerkplek bij HOOG

Voor HOOG geldt dat het succesvol omarmen van de digitale zorgwerkplek vraagt om een veranderproces. Daarin vormen de adoptie- & trainingsfase de twee belangrijkste componenten. Aan de technische kant wordt de volledige Microsoft 365 omgeving geïmplementeerd, maar aan de menselijke kant is er draagvlak nodig onder alle medewerkers binnen HOOG om met de nieuwe middelen te werken.    

Om alle gebruikersgroepen mee te krijgen in dit proces begeleiden onze adoptie consultants bij Exite de medewerkers met projectmanagement en change management. De consultants nemen iedereen mee in het waarom, what’s in it for me en het trainen van de benodigde skills. Door samen te ontwikkelen en te sturen op bijbehorend resultaat wordt de digitale zorgwerkplek volledig geadopteerd binnen HOOG. 

De kracht van Exite als vertrouwde ICT-partner in de zorg? Door zowel regie als integratie van de managed zorgwerkplek te voeren – in combinatie met de communicatie-oplossing van a&m impact – een totaaloplossing leveren met toegevoegde waarde voor HOOG.

 

Partner a&m impact

Wie is a&m impact? De specialist in de zorgsector als het gaat om oplossingen voor digitale communicatie. Naast het sociaal intranet levert zij websites en webportalen om alle communicatiedoelgroepen in de zorg te ondersteunen en te ontzorgen. Met dezelfde nuchtere cultuur, ambitie en focus op de zorg was het partnership tussen Exite en a&m impact de perfecte match.  

Het sociaal intranet stimuleert de gebruikers- en samenwerkingservaring en neemt mankementen weg. Denk aan continu inloggen, overvolle mailboxen, eindeloze inwerktijden of het missen van belangrijke updates. Met ruime ervaring in de zorg en het continu door ontwikkelen van haar communicatie-oplossingen laat a&m impact de interface naadloos aansluiten op de behoeften van HOOG.  Van daaruit wordt HOOG ontzorgd door Exite bij het gehele implementatietraject.

Wij geloven erin dat deze gebruiksvriendelijke en toegankelijke oplossing het werk van de medewerkers van HOOG gaat ondersteunen en dat er meer tijd overblijft voor wat er echt belangrijk voor ze is: goede zorg verlenen. Daarin hebben we een mooie samenwerking met Exite.” – Arno ten Hagen, directeur a&m impact 

De combinatie met het sociaal intranet van a&m impact maakt ons gezamenlijk uniek om meerdere praktijken en organisaties binnen een regio samen te brengen in één geïntegreerd platform.

 

Zorgeloze ICT

Stap voor stap toewerken naar een ICT-strategie voor de toekomst met een managed zorgwerkplek, de perfecte oplossing voor HOOG. Een toegankelijk en eenvoudig te gebruiken platform voor iedere zorgverlener met directe kennisdeling en informatievoorziening binnen het sociaal intranet.

Door HOOG te ontzorgen in haar ICT-behoefte kunnen de medewerkers van HOOG zich focussen op de kerntaak; het 24/7 borgen van de eerstelijnsgezondheidszorg.

Het benutten van ICT leidt daarmee tot een beter zorgproces. Weten welke impact de zorgwerkplek jouw organisatie kan bieden?

 

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!